Finaalide ootuses



Otepää Golfiklubi matchplay turniirid on jõudmas kulminatsiooni. Pühapäeval peetakse hommikupoolikul poolfinaalid ja alates kella 15:00 selgitatakse selle aasta Otepää golfiklubi meistrid rajamängus. Aga enne veel kui tuliste finaalide jõuame, ülevaade sellest, kes kuidas finaalpäevale jõudis. 

Avatud Liigas olid vastamisi Olive Lüütsepp ja Martti Lilleorg. Peale mõlemapoolset rabedat algust said mehed mängu käima ja jõudsid  kokkuvõttes tulemuseni, mis oli meeste oma tasemest paremgi. Mõõdukast kaotusseisust tegi Martti  birdie 13 rajal  ja andis märku, et kõik on veel mängus. Aga  eksimus 14 raja avalöögil kindlustas siiki Oliveri positsioone. Oliver naelutas Martti ukse kinni birdiega 16 rajal, lõppseisuks 4:2. Tema vastaseks poolfinaali tuleb Urmas Sokk, kellele seni kaotusekibedus tundmatu. 
Teises ellujäämismängus kohtusid erinevate põlvkondade diplomeeritud kehakultuurlased. Indrek Toomas jäi stardikiirendusega hiljaks ja Tõnis Matsin tegi võimuka 4up stardi. Teise poole alguses pigistas Indrek välja, mis võtta oli, aga sellest piisas mängu viimisest 17 rajani. Tõnisel oli värskelt meeles Urmas Soku käest saadud kaotus, kus otsustavatel  hetkedel andis tulemust pigem agressiivne mängumaneer, ja nii pidi noorem  mees tunnistama allajäämist, skooriga 3/1. Tõnise vastane poolfinaalis on Hannes Noormets. 

Naiste turniiril kohtusid juba teist korda Anu Toomas ja Imbi Paloots. Kui esimeses omavahelises matšis oli pinget ja võrdset mängu lõpuni, siis hooaja edenedes on Imbi vormi kogunud ja Anule liiga palju võimalusi ei kinkinud. Juba kolmandal rajal vastas Imbi Anu kindlale parile 
birdiega otse griinibunkrist. Kaherajalisest kaotusseisust Anu enam lähemale ei jõudnudki ja nii Imbile 5/3 võit, vastaseks pühapäeva hommikuses poolfinaalis tuleb Krista. 

Teise poolfinaalis jätkas Lea oma tagaajamismaratoni, et oma mänguklassile vastav Final Four koht siiski välja mängida. Ülesanne ei olnud lihtne, sest vastaseks oli viimastel võistlustel väga head mängu näidanud Aire. Võistlus oli pingeline. Kuigi Leal oli korralik edu peale esimest poolt kui ka teise poole keskel. Aga edu sulab sageli sama kiiresti kui kevadine lumi. Aire päästis 16 raja august raja ja pealekauba 17 raja. Lisarajale minemiseks vajas Aire võitu 18 rajal. Kumbki mängija siiski enamat double bogeyst ei suutnud  ja sellega tagas viimase koha pühapäevastele mängudele Lea.  Poolfinaalis kohtub Lea  seni võitmatu Triin Anettega.  

Meeste meistriklassis kohtusid omavahel Eero Soosaar  ja Igor Viirlaid. Mäng Eero sõnul küll meistriklassi ei meenutanud, rohkem kui birdiesid ja pare, oli mängus mitmesuguseid bogeysid, nii tavalisi kui topeltversioonis. Küll aga oli mängus intriigi, sest veel teise poole esimeste radade järel oli Igori eduseis lausa neli rada. Aga matchplay on matchplay, seal võib kõike juhtuda, ja niimoodi, rada raja kaupa Eero neid ka tagasi võttis. 17 raja oli  Igor sunnitud peale  paari ebaõnnestunud lööki ära andma ja sellega jõudis seis viigini.    Viimasel rajal päästis Eero fairway bunkrist pari, Igor leppima peale paremat avalööki bogey ja väljalangemisega. Poolfinaalkohtumine tuleb eero ja Margo vahel.
Teises poolfinaalis ootab oma vastast Toomas Tamme, ja see selgub finaalpäeva eelsel laupäeval Andres Gailiti ja Benno Maaringu vahelises kohtumise tulemusena. 

On oodata põnevaid finaale. Hoiame Teid kursis ka livescoringuga :
Naiste finaalid
Meeste finaalid
Avatud Liiga 

Jälgi mängu!

Teie kapten





Kommentaarid

Populaarsed postitused