Matchplay hooaeg jälle käimas

Head uut golfiaastat Otepää Golfiklubi sõbrad,

Hooaeg on käima läinud ja paras aeg on taaselustada kapteni ülevaated matchplay turniiridest. Ka sel aastal on mängud käimas kolmes grupis - meeste ja naiste meistriliiga ning avatud liiga mängijatele HCPga üle 16,5. Kummaski meeste tabelis on täisnimekiri, 32 võistlejat, naiste turniir toimub  seekord 8 võistlejaga.  
Nagu teada on matchplays kirge ja intriigi rohkem kui golfis ehk tavaliselt, ka selle aasta avaring kinnitab - rajamängus on kõik võimalik. Raul Koni sai koha meistriliiga tabelis viimasele reale tänu mitme mängija loobumisele, aga see ei ole vähendanud tema ülbust ja enesekindlust. Eero Soosaar HCP järgi koostatud tabeli esinumbrina pidi algusest peale Rauli tagatulede järgi orienteeruma. 

Esimese üheksa järgi oli Raul nelja rajaga peal. Ja kuigi kõvasti pingutades jõudis Eero mängu viia viimase rajani, ei olnud see piisav. Koni kolmemeetrine pari putt 18 rajal oli piisav kaherajaliseks võiduks. 

Teine mäng tabeli teise numbri, kaheaasta taguse matchplay meistri Toomas Kulli ja Indro Koniku vahel kulges küll mõnevõrra erineva stsenaariumiga, aga mitte sugugi vähem intrigeeriva tulemusega.
Algusest peale kulges mäng kassi-hiire vahelise duellina. Ja kui juba selline võrdlus asjaosaliste poolt toodi, siis ei ole keeruline arvata, kes oli Tom ja kes Jerry. 


Nagu Disney ette kirjutas, nii oli ka selles mängus ühel rohkem jõudu ja osavust, aga teisel õnne. Indro pääses nii võimalikest kui võimatustest olukordadest vähemalt viigiga, kuni 15 raja foregriinilt sisse löödud birdie putt mängu lõpliku murrangu  tõi. Tom võttis küll veel raja tagasi järgmisel, aga sellest ei piisanud. Võitjate poolel jätkab Indro.


Kolmandas põnevusmängus võitis Ott Vaino 1 up eduga eelmisel aastal särava turniiri mänginud Rünno Vahlbergi. Rünno juhtis kolme rajaga veel teise poole keskel, aga siis pani Ott kõik mängu. 15 rajal jäi ihaldatud hole-in-onest puudu napid sentimeetrid. Kolm järjestikust rajavõitu viisid Oti viimasele rajale juba eduseisus ja  viigistatud viimane rada vormistas lõpptulemuse.

Ülejäänud mängudes oli tasavägist heitlust vähem. Alati põnevas võitluses tabeli keskosa võrdse HCP-ga meeste vahelises võitluses sai Marko Muts jagu Andres Eskost, keda tõe hetke ringis ootab Eero Soosaar. Kaalul on rohkem kui elu.  Kuusik murdus Tamme ees, ka Andres Kulbin võttis koha sisse grupi sabas jäädes avaringis alla Tanel Laisaarele, ainsana eelmisel aastal avatud liigast meistriliigasse jõudnud Karel Räppo pidi tunnistama Klubi Meistri kindlat paremust ja Erko Hansaril jäi napilt vajaka, et korrata mullust avaringi imet Martti Martini vastu.

Avatud Liigas ootame noorte meeste esiletõusu. Nils Illimar Esko näitas Oliver Helmi vastu südikust ja kindlat meelt. Võrdne mäng kaalus ühele ja teisele poole, kuni 11st alates pani Nils teise käigu sisse ja võttis kolm rada järjest. 17 rajal külastas Oliver tuttavaid paiku terve raja ulatuses, samal ajal kulges Nils fairwayd mööda võidule  numbritega 3/1.
Mihkel Paloots võitles endast täpselt 60 aastat vanema Arno Huigi vastu 18 raja lõpuni, seekord jäi veel peale kogemus. Sander Koni sai väärt õppetunni ja mõned rajavõidud Oliver Lüütsepa vastu. Seekord veel küll võit eelmise aasta pronksimehele, aga aeg lendab ja noored mehed liiguvad pikkade sammudega. Alles 10 aastane Robin Udodov mängib matchplayle kohaselt nagu mees mehega kollastelt tiidelt - küllap ka need võidud tulevad!

Favoriitidest oli kolmanda asetusega Martti Lilleorg püsti hädas Verni Loodmaaga, kes mängis väga korraliku mängu. Kolm putti 18 rajal kustutasid siiski Verni võimaluse teha ajalugu mängus, mis algas lumesajus ja nappide plusskraadidega.
Martti järgmise ringi vastane ei ole mitte kehvemast puust - eelmisel aastal komeedina esile tõusnud Jaak Vahi tiirleb orbiidil sama säravalt edasi. Põnevaid vastasseise on teisigi.

Teise ringi mänge on aega mängida 28 maini, olgem täpsed ja hoolsad aegu vastasega kokku leppima. Naiste avaring ootab meid ees mai teisel poolel, juuni algul.

Ootame põnevat matchplay suve!

Teie kapten









Kommentaarid

Populaarsed postitused