Finaalpäev läheneb

Matchplaysuvi on möödunud nagu astronoomiline suvigi - pole teist õieti märganudki ja juba on peaaegu läbi.

Aga parimatel on finaalidesse jõudmiseks siiski tegemist olnud. Mullused finalistid Margo Liiv ja
Benno Maaring on tabelist läbi tulnud puhaste paberitega, ja kui nende vastased siinkohal lubavad väikest stiililist kalambuuri, siis peaaegu et mängleva kergusega. Benno sai pääsuks poolfinaali jagu Andres Gailitist, radadega 5/4, mis on turniiri selles faasis pigem ootamatu skoor. Andresel ei olnud just parim päev griinidel, mitmel korral tuli leppida kolme putiga ja bogiga rajavõitu Benno vastu on raske saada. Nii jäi terve suve jooksul Bennol selline matchplay pinge tundmata, kus selg seina vastas tuleb mängida. Eks finaalpäev näitab, on see halb või hea.



Valitsev meister Margo on teinud samamoodi turniiri läbi kaotusekibedust tundmata ja mõõduka ülekaaluga kõikides senistes kohtumistes. Viimases mängus oli Rain Sirk väljakule jõudnud puudulikult komplekteeritud setiga ja küla pealt kokkulaenatud varustusega oma selle aasta parimate lähedale ei jõudnud - sealt ka meistrile kindel võit, kuigi tulemuste kohta selles mängus suurt midagi rääkida ei ole.

Rain alustas turniiri kümnenda asetusega ja läheb poolfinaalis vastamisi Bennoga  - igal juhul on tubli tulemus tehtud ja matchplays on mõistlik karta meest, kel midagi kaotada pole.

Margo vastane poolfinaaliks selgub Andres Gailiti ja Eero Soosaare vahelise mängu tulemusena. Eero on tänaseks kindlasti kõige karastunum mängija sel hooajal, üllatuskaotus avaringis ja hulk kõige napimaid võite keerulistest seisudest annavad tunnistust sellest, et rajamänguks vajalik närvikava on Eerol olemas. Viimane kohtumine vastse Eesti seenioride  meistrivõistluste hõbemedalimehe Toomas Tamme vastu tuli juba mõnevõrra kergemalt kui eelmised võidud. Enamvähem tasavägise alguse järel võttis Eero kaheksandast rajast alates viis rajavõitu järjest ja sellele ei suutnud vastata isegi Kunn.

Naiste tabelis on kõik poolfinalistid selged. Eva Peedimaa on avaringi kaotusest kosunud ja sai viimases ringis kõige napimalt jagu Anu Rebasest. Poolfinaalis tuleb kohtuda klubi presidendi ja valitseva meistri Triin Anettega. Tabeli teisel poolel jäi kaotuseta Lea Schmidt.

Tema poolfinaalvastane on Eva-Kristina Maaring, kes oli 2/1 üle turniiri algul head mängu näidanud , aga otsustavaks ringiks jõuvarud minetanud Imbi sel-hetkel-veel Palootsast.

Pühapäevane finaalpäev saab usutavasti olema põnev ja pingeline. Kel aega ja huvi on oodatud kohapeale kaasa elama. Kes tervet päeva kohal ei saa olla, võivad  mängu käiku jälgida Golfboxi livescoringu vahendusel.

Jõudu kõigile teel meistritiitli poole!

Teie kapten




Kommentaarid

Populaarsed postitused