Draama kuues vaatuses

Otepää Golfiklubi matchplay meistrid on selgunud!

Tuulisel pühapäeval rivistusid üles kolme võistlusklassi neli paremat, et omavahel selgitada, kes sel hooajal on parimaist parimad rajamängus üks ühe vastu kompromissitus võitluses. 

Avatud Liiga poolfinaalides sai Oliver Lüütsepp jagu Martti Lilleorust tulemusega 5/3 ja mõlemad mehed said õhtupoolikuks pikema pausi. Raivo Simson ja Gustav Mäe pusklesid 17 raja lõpuni, sealjuures viimasest kaheksast lõppesid viis viigiliste tulemustega. Üle bogey läinud rada tähendas raja kaotust ja peale jäi  Raivo. Niisiis  sai Avatud liiga finaal võrkpallimeeste klubiliseks siseasjaks.

Naiste turniiril hakkas juba draama tundemärke võtma. Triin Anette Kaasik ja Eva Peedimaa mängisid ühtlaselt heatasemelist mängu ja ei tahtnud eriti kumbki vastasele midagi kinkida.  Väikese algedu suutis Triin siiski enda kasuks keerata kuniks rajad otsa said. 
Lea  Schmidt ja Eva-Kristina Maaring tegid juba Ameerika mägesid. Eva-Kristina võttis sisse korraliku 3 up algedu ja hoidis seda veel 13 raja järel. Leale see eriti ei meeldinud ja ta leidis endas üles sportlikku viha millega mäng 17 raja järel viigini pigistada. Viigiliselt lõppes ka 18 rada ja nii tuli otsustavateks hetkedeks lisarajale suunduda.  Seal eksis juba Eva -Kristina ja nii oli teine finalist Lea. 

Meeste mängus valmistusid Benno Maaring ja Margo Liiv eelmise aasta kordusetenduseks, teisiti arvasid aga nende poolfinaalvastased.
Bennot vedasid alt mitmed lühikesed putid ja nii hoidis Rain Sirk pikka aega 2 up edu. Draama kogus hoogu 16 rajal kui Rain alahindas oma võimeid ja ülehindas looduse suutlikkust ja kihutas palli raud kaheksaga sügavale metsa. 17 rajal lasi Rain Benno jaoks ukse irvakile, neljas löök lähenemisel ebaõnnestus ja kuigi sellest veel Benno edu ei saanud, oli viimase putt niipalju kindel, et 18 rajale mindi viigiseisust. Raini avalöögi kandis tugevnev tuul veetakistusse ja trahvijärgne löök maandus griini taga nõlval. Sellega oli uks Benno jaoks seliti lahti, aga see ei olnud piisav. 
Rain sai chip-putt bogey kätte, aga Benno vääratas otsustaval putil ja nii selgitati esimene finalist lisarajal. Tuul mängis ka seal - Benno lähestumine maandus oodatust kaugemal  griini taga bunkri serva all ja Rain maandas oma löögi targu griini ette. Bennol kivist vett välja pressida ei õnnestunud ja nii teenis Rain Sirk omale finaalipääsu. 
Teises poolfinaalis tõestasid  Margo Liiv ja Andres Gailit üksteisele, et papist poisid poolfinaali pole saanud.  Rada siia -sinna oldi kümne raja järel viigis. Ja siis läks ilutulestikuks.  Birdiedega mängiti viiki nii 11 kui 13 rada, pariga viik veel vahele. Aga Andresel oli veel üks birdie tagataskus ja see lõi valitseva meistri rivist välja. 3/2 võit Andresele. Kui keegi juhtus panustama raha Gailit-Sirk finaalile, siis võib nüüd ilmselt rahulolevalt vuntsi muheleda. 

Õhtupoolsed finaalid pakkusid oodatud põnevust. Avatud Liigas kestsid mõlemad matchid viimase rajani. Mängus kolmandale kohale ei olnud kummagi mehe edu kordagi suurem kui üks rada. Viimastel radadel käis mäng selle peale, kes eksib vähem ja lohutusauhinna ja kolmanda koha võttis Martti Lilleorg. 
Esikoha mängus domineeris esimest poolt Raivo Simson ja teist Oliver Lüütsepp, muidugi kui 1-2 rajalist edu domineerimiseks saab nimetada. Aga 16 raja järel oli seis taas viigis ja 18 rajal vajas Oliver võitu, et mäng lisarajale viia. Raivo andis selleks ka võimaluse, chip läks kaugelt pikemaks kui vaja. Siis oli omakorda Raivol vaja Oliveri eksimust, et viigiga päev lõppenuks kuulutada - ja selle eksimuse Oliver ka tegi, meetri ümber putt läks mööda ja niimoodi võttis Avatud Liiga võidu Raivo Simson.    

Naiste kolmanda koha mängus lootis Eva-Kristina leida veidi lohutust kibeda kaotuse vastu poolfinaalis, aga tema vastaseks olnud Eva Peedimaa närv ei liikunud ka siis kui 4 up algedu teisel poolel sulas nagu kevadine lumi. Või noh, liikus küll, 16 griinil isegi nelja puti jagu ja 18 griinil jättis Eva endale  ruumi veel  kolmele putile, aga sellest talle ka piisas. Viis viimast rada lõppesid kõik viigilise tulemusega ja niimoodi pronksmedal Eva Peedimaale. 

Naiste finaalis keerutas Lea kohe sissejuhatuseks intriigi üles. Kolm rada mängitud, kolm rada edu. Lea muljetavaldava sissejuhatuse peale ei jäänud Triin Anette siiski tukkuma vaid  tegi kaotatu peagi tasa. Edasi näidati oma finaaliväärilisust parimal moel - Lea parile 10 rajal vastas Triin birdiega, järgmisel kolmel rajal ei andnud kumbki ühtegi lööki järgi. 16 raja avalöögiks oli Triinul 2 up edu, ja kui Lea avalöök maandus muruaugus griini ees siis Tiinu positsioon griini taga oli sobivam  3/2 võidu vormistamiseks.  

Meeste turniiri "leinamatšis" viskasid vanad sõbrad Margo ja Benno villast algusest peale. See, kas ja kellel seda pronksi üldse vaja on, oli arutluse all terve mängu vältel. Poole peal  pöördus mäng tasavägiseks ja Otepää vanasõna "parem pronks pihus kui muu metall katusel" hakkas mängupildis välja paistma. 11 rajal löödi lähenemised uhkelt meetri sisse ja putid olid mõlemal mehel kindlad. Siis näitas Margo Bennole, mida Gailit temaga enne tegi, 15 raja järel kergitasid mehed kaabut ja pronks jäi Margole. 

Suur finaal käis samal ajal Andres Gailiti taktikepi all. Püüdis Rain mis püüdis, aga  Andrese üksikud väikesed eksimused ei jätnud talle kuigi palju ruumi. Finaaliväärilist taset näitasid mõlemad mehed - Rain alla ei andnud, aga tema kuus järjestikust pari ei olnud vanameistri  häirimiseks piisav. Andrese võidukat birdieputti võib näha siin. Selleks hetkeks oli Andres 2 lööki üle raja pari - ülikõrge tase, mida tunnustasid kõik konkurendid.

Palju õnne järjekordsetele meistritele! 

Matchplay turniir tõestas jätkuvalt, et tegemist on kaasahaarava  formaadiga, mida on põnev nii mängida kui vaadata. Livescore oli nähtav kõigile huvilistele, operatiivinfo rajalt oli kättesaadav 2-3 raja tagant terve päeva vältel. Tipphetkedeks oli ka väikesearvulisel publikul rajal emotsionaalset kaasaelamist. Järgmisel aastal jälle. 
Ja juba järgmisel nädalavahetusel mängitakse välja Otepää golfiklubi  meistritiitlid löögimängus.

Golfamisteni!

Teie kapten






Kommentaarid

Populaarsed postitused