Põnevad teise ja kolmanda ringi mängud

Kui eelmisel korral peatusin avavooru tulemuste kajastamisega siis hetkel on juba peetud ka põnevad
teise ja kolmanda ringi kohtumised.
     Oma ülekaalu panid maksma tabeli paremas pooles Benno (Pormeistri vastu), Rain (esimese vooru üllataja Robiniga) Viljar (Kulbiniga sotid selgeks) ja Juhan Kolk (Kuusiku vastu). Selles et need mehed ilusasti kolmandasse ringi marsivad ei kahelnud samas ka keegi. Eks madistamist oli omajagu,
kuid lõpuks maksid siiski rajamängu kogemused ning "vanad kalad" end hirmutada ei lubanud ...
     Vasakul tabelis võtsid võidud Viirlaid (2UP Nilsi vastu), Tamme (surudes põlvili Kessa) ja Juhan Peedimaa (alistades Urbase).
     Veidi rohkem oskan aga muljetada ehk enda teise vooru kohtumisest alati energiat täis Jaak Vahi vastu. Juba eelmisel aastal temaga kohtudes andis ta mulle hoiatuse, et ma kindlasti midagi kerget siit ei saa .... ja eks läks ka sel korral täpselt sama rada pidi :)
Kerge algedu esimesel rajal viis küll mind kohe 1UP juhtima aga Jaagu kena Par teisel, viigistas seisu momentaalselt. Edasi võrdsed tulemused kuni rajal 4 tegi Jaak kena avalöögi, mille vormistas ka lihtsaks Par'iks. Mul omakorda jäi putt jälle lühikeseks ja olingi hoopis 1DN seisus. Selline võrdsete lahing jätkus kuni esimese poole lõpuni ning Caddiemasteri eest läbi jalutades ja mineraalvett ostma minnes oligi meil kõik alguses tagasi - AS e viigis.
Teisel poolel hakkas aga juhtuma. Rajal 10 mõlemale Par'id aga järgmise võitis Jaak ning 1UP taastatud. Järgmisel rajal lõi Jaak teise löögi veidi pähe ja see hüppas ka griinilt maha, jäädes pidama raffis. Minul kenasti 3m peal ja birdie võimalus tulemas. Siis juhtus see, mis ikka Matchplays juhtub, chip-in raffist ja ühtäkki muutus minu birdie võimalus lihtsalt raja viigistamise lootuseks .... seda siiski sisse ei saanud ja Jaak 2UP. Kui vahepeal tundus juba, et no ikka väga raskelt tuleb see rajavõit täna siis "mängumeeste" radade algus tõi mulle ikka ühe tagasi. See rõõm oli muidugi üürikene sest ikkagi oskas Jaak ka rajal 15 oma kübarast jänese välja tõmmata ja Par'iga uuesti 2UP ette minna. Ega lõpp juba lähedal ja midagi pidi nüüd juhtuma, kui üldse ....Mängides 16-nda mõlemad Par'i läksime viimasele kahele rajale Jaagu 2UP seisus - seega selg vastu seina ja rajavõitu hädasti tarvis, õigemini kahte koguni :) Oskasin avalöögi muidugi kenasti paremale tõmmata, mis justkui muutis asja vastase jaoks veelgi lihtsamaks. Samas hea sooritus drop-zone'ist ja hübriid 3-ga All-in löök 170 m pealt tõid ühtäkki mu mängu tagasi - vajasin ju ainult võitu. Tulemuseks Bogey ja Jaagul ca 50 cm löök, et lõplikult mu vastuhakk kustutada. Siis sain alles teada, et ka temal on siiski närvid ja putt ei maandunudki augus. Uhh, elame veel. Rada 18 olid justkui rollid vahetunud ning paari ebaõnnestunud lööki oma vastase poolt (olles ise kahega griinil), kuulsin ka ilmselgelt ärritunud kõnepruugis lauset "antud, lähme edasi!". Olles pääsenud otsekui rongi alt, tundusid kõik trumbid nüüd juba minu käes olevat - see vaist ei petnud mind. Võit rajal 19 ja raske-raske kohtumise lõpuks tuli ära ka legendaarne lause Jaagu suust: "Kaks korda oled pääsenud, kolmandat enam ei kingi!" :)

Samal ajal on toimunud ka lohutusringides kõvad kohtumised ning 12 aastane Robin üllatas seekord A.Eskot. Sarnaselt Oti võitmisega, pani ka selles mängus Robin enda lähimängu ja chippimise oskusega aluse võidule 3/2 ja marssis järgmisse lohutusvooru.

Meeste Avatud Liiga esimesed kohtumised tõid mõnevõrra üllatava Helmi võidu Värvi üle. Seda küll alles lisarajal. Harri oli mängus ehk favoriit ning vahepeal päris turvalise eduga ka peal. Siiski suutis Oliver mängu teravust tuua ja ka 18-ndal rajal viigistada. Lisarajal nagu öeldud, tuligi võit. 1UP
Hardi Kuimets loputas enda mängus Ivandit 7/6 ja potensiaalne selle liiga medalisoosik on seega enda võistlusele kena alguse teinud.
     Kahe Toomase võitluses suutis Laan kindlalt Männisalu kaikaid puhastama saata ja päris lõpuni mehed oma mängu mängima ei pidanudki. Samas ega seenehooaeg pole ka veel alanud, ju nad ikka vaikselt palle toksides oma tee klubihooneni taas leidsid. Teistes kohtumistes võidutses Tali Lüüsi üle. Juba on peetud ka lohutusringe ja teiste voorude mänge, kus jätkub Oliveri marss läbi suviselt tallatud heinamaa - esimesena asetatud klubi president Toomas pidi tema paremust tunnistama, seda samuti alles viimase raja kaotusega. Eks kindlasti on mehel hetkel ka veel nägu näerune, näis kauaks.
     Vahepeal õnnetult kukkunud Joel, kandes vahepeal isegi lahase moodi asja, suutis vigastuse kiuste ja ehk võibolla sellele jalale mitte liialt toetudes, Toomas Laane vastu 4/3 võiduga end järgmisse ringi kenasti mängida. Vastaseks tuleb seal juba eelpool mainitud Urmas Tali - mees, kes pühkis mingi aeg tagasi küll Otepää kandi tolmu jalge alt, kuid leidis siiski tee tagasi juurte juurde:)

Õrnema soo mängugraafik on sellel aastal vähese huvi tõttu kõvasti madalam aga mängud on ka seal kenasti peetud. Teise vooru mängudes on ära mainida Anu võit Jana üle ja Eva Peedimaa suhteliselt kindel ülekaal Lea vastu. Üldsuse soovil koostasime ka lohutusringid, et ikka selle Matchplay lõpuks ka selgeks saaks ning oskusi just taolist formaati kasutades veelgi lihvida. Lohutusringides alistas meie naistekapten Reet Imbi Pärsi viimasel rajal ja broneeris endale kohtumise Janaga. Teisel tabeli poolel said kokku veel Aire ja Lea - proua Siim suutis hetkelist vormitõusu paremini ära kasutada ning sammus sirge seljaga edasi. Ka Reeda ja Jana kohtumine on selle blogi kirjutamise ajaks lõppenud - Jana pani oma paremuse maksma ning finaalipäevade mängijad ongi meil selleks aastaks välja sõelutud ....

Uued põnevad voorud ees ja nendest juba järgmises postituses!

OGK kapten

Kommentaarid

Populaarsed postitused