Matchplay esimesed ringid selja taga

Aeg lendab kiirelt ning OGK Matchplay esimeste tuliste ringide tulemused on kõigile teada. Oli nii ette ennustatavaid tulemusi, kui kindlasti ka mõningaid üllatusi. Kõigest nüüd lähemalt ....

         Meeste Meistriklassi vasakpoolses tabelis kulgesid esimese vooru mängud täiesti tavapärases rütmis, kuni hetkeni mil võistlustulle astusid Nils Illimar ja Ake - eeldada võis ju, et vana "kaardivägi" teeb oma tulemuse ära, kuid noorel mehel olid seekord teised plaanid. Peale esimest rada võitis Nils järjest 3 rada ning endale üllatuseks 3UP. Seejärel võttis küll Ake ühe tagasi ja kuuendal rajal lükkas ka 3m puti Par'iks sisse - sellele vastas Nils samuti samaväärse (ligi 3m) putiga ning rada viigis! Edasi kuulsin Nilsi suust eriti lahedat lauset iseloomustamaks 8-ndat rada: "Ake lõi korra üle palli ja ma võtsin kindla peale Bogey'i" :) ... Lisaks siia juurde veel rada 9 võit Par'iga ning peale esimest poolt oligi Nils 3UP. Tagumisel poolel alustati esmalt viikidega ning siis kena Par rajal 12 Nilsi poolt, mis viis noormehe juba 4UP eduseisu (Ake mõtles sellel ajal juba oma nooruspõlve peale ja kus küll need tegemata trennid sisse jäid). Siis sai küll Ake rajal 14 ühe tagasi, kuid järgmiste radade viigid tõidki Nilsile ilusa võidu 3/2 ja pääsu teise ringi ....
Mõnevõrra üllatuseks võib lugeda ka tavaliselt just kevadeti head mängu näitava Priit Visnapuu kaotust Mart Urbasele (lisarajal ehk 19). Oli ju Priit võitnud ka parima Scratchi klubi kevadisel väljasõidul Riiga (ringid siis 83 ja 85). Teistes mängudes olid võidukad Tamme, Viirlaid, Kessa, Peedimaa, Vahi ja käesoleva kirjatüki autor samuti. Siiski tuleb tõdeda, et siirast head meelt teeb noorte pealetõus ja pole enam kaugel ka see aeg, mil "vanadel" tuleb kaotusekibedust tunda. Minu  ennustus on, et aasta-kahe pärast!
        Paremas tabelipooles võtsid kohustuslikud võidud Maaring, Kolk ja Sirk (kuigi ka Indro punnis kenasti vastu, maksid lõpuks pikemad löögid rohkem). Mõnevõrra rohkem madistasid omavahel kaks head sõpra - Veisner ja Kuusik. Mäletatavasti oli ka Kalev see, kes pälvis eelmisel aastal just OGK Parima mentori tiitli. Seda kõike silmas pidades sai Eero ka enda nahal tunda, mida tähendab "mentorring" parimaga ning Kalevi võit 4/3 oligi tõsiasi. Üsna kindla võidu sai ka Viljar, alistades eks-kapten Priidu. Kas on nüüd seoses tööülesannetega liiga hästi kätte saadav õlu teinud oma töö aga esimeses ringis sellist üllatust ei sündinud ja Viljar marssis võiduga 8/6 kindlat teise ringi!
Siis tuli aga tõeline üllatuspomm - kõigest 12 aastane Robin Udodov suutis alistada veel eelmisel sügisel OGK meestekoondisse kuulunud Ott Vaino - tulemuseks 5/4. Mängu alustas kohe Robin Bogey ja raja võiduga! Seejärel pärast teist oli juba 2UP peal. Kena Eagle'iga sai küll Ott kohe kolmandal rajal ühe tagasi aga ülejäänud radada Par'ide ja Bogey'idega sai Robin esimese poole lõpuks koguni 3UP edu. Kindlasti polnud Ott veel selleks ajaks valget lippu lehvitanud, kuid noore mehe niivõrd korralik ja läbimõeldud mäng, olid juba tõsised ohumärgid! Ja ei jäänud Robin eduseisus lihtsalt kulgema ja puhkama vaid hoidis tempot üleval - kena Par 10-ndal ja Birdie'i rajal 11 tegid eduseisu veelgi turvalisemaks. Suurim avavooru üllatus oligi sündinud - rajal 14 Par'iga võit ning kojusõit Võrumaale oli kindlasti emotsionaalne ja igati väljateenitud!

Robin Udodov vs Ott Vaino 5/4 - tulemuskaart

         Meie õrnema soo esindajaid sai seekord kokku lausa 8 mängijat ning seetõttu ka mängude koormus sellel aastal veidi kesisem. Peale selle sai veel klubi esinumber Alice õnnetult vigastada ja kahjuks pidi enda mängust üldse loobuma. Teise ringi jõudis seega Jana Esko. Aire ja Anu mängus suutis stabiilsemat mängu näidanud Anu oma paremuse maksma panna ja ise teise ringi sammuda! Ülejäänud kahes mängus maitsesid võidurõõmu Eva Peedimaa (võites Imbi 4/3) ning Lea (alistades naistekapteni Reeda 4/2). Teises ringis seega Jana vs Anu ja Eva vs Lea! On see vast andmine :)

         Meeste Avatud Liigas sai tabelisse kokku 12 mängijat ning 4 esimest paigutust olid avavoorus kogunisti mänguvabad. Siinkohal peaksin veelkord meelde tuletama, et Matchplay on üks ära ütlemata põnev ja võitluslik formaat - ei maksa peljata, et madalama HCP'ga mängija vastu kunagi võitu võtta pole võimalik. Tuleb uskuda ja vahel muidugi ka mõningase õnne peale loota, kuid siiski on kõik võimalik (juba ka meeste mängude pealt öeldes). Seega ole julge ja ära põnna :)

Järgmises postituses ka juba teise ringi mängudest lähemalt ja eksperdipilguga :)




OGK kapten



Kommentaarid

Populaarsed postitused