Matchplay poolfinaalidest




Otepää Golfiklubi matchplay turniiridel selgusid parimatest parimad vihmamärjal pühapäeval. Kella kaheksa ajal oli poolfinaalide startide ajal sügiseselt sombune seeneilm. Sellegipoolest oli õhus parajas koguses võistluspinget ja matchplayle omast arutelu vastase tugevuste ja nõrkuste kohta. 




Esimeses mängus Hannes Noormetsa ja Tõnis Matsini vahel jätkus võrdset mängu esimeseks pooleks. Siis tõmbas Tõnis küüru selga ja tagasi enam ei vaadanud. 11. rajast alates võitis ta järjest viis rada ja sai varakult valmistuma pealelõunaseks finaaliks.   
Finaalivastane selgus Urmas Soku ja Oliver Lüütsepa vahelise kohtumise tulemusena. Selles mängus nägime draamat juba avatiil. Oliveri kirg pall mängu panna oli nii suur, et svingihoog riivas palli õige õrnalt, mistõttu pall jäi liikumatult lebama peaaegu sinna, kust ta alustas.

Kas Urmase meeled oli  sama ärevil, või õhkus temast võitmatu matchplayeri enesekindlust, et ta Oliveri palli oma driveriga jalust ära koksas, jäi teadmata. Küll aga oli võistluskomiteel natuke tegemist, et olukord lahendada. Kohtuniku kaasamisel selgus tõde - Urmasele 1 löök trahvi - ehk mehed jätkasid sisuliselt viigiseisust. Kummalgi tuli tiiboxist lahkuda skoorkaardile kantud 2 löögiga. Mõnevõrra närvilise alguse mõju oli tunda veel mõni rada, siis said mehed mängumasina käima. Oliverilt birdie kolmandal ja Urmase kolm järjestikust pari näitasid, et tegemist on kompromissitu võitlusega. Urmase kolmerajaline peale  edu peale kaheteistkümnendat ei olnud võiduks piisav, Oliver suutis viigistada seisu kaks rada enne lõppu. Nii otsustati finaalipääs 18 raja griinil. Oliver oma võimalusel eksis, niisiis finaalpaari moodustasid Urmas Sokk ja Tõnis Matsin.   


Naiste mängisid meistritiitlile ja asi läks tõsisemaks. Finaalideks valmistumisel ei peetud paljuks ka caddiede kaasamist, mis rasketes tingimustes ja pikal päeval kindlasti abiks oli. Triin Anette Kaasiku ja Lea Schmidti  mängus tegi Lea kiire stardi, kaks järjestikust pariga rajavõitu radadel 2&3 kutsusid Triinus esile võitlejahinge.  Kaks kiiret birdie vastust seadsid tempo edasiseks mänguks. Leal enam Triinu käiguvahetusele vasturohtu ei leidunud, nii läks 5/4 võiduga finaali Triin Anette.

Teises poolfinaalis kohtusid Imbi Paloots ja Krista Zeik. Krista jätkas oma imelisele matchplay hooajale vastavas rütmis. Täpsete lähenemiste ja kindlate puttidega suutis ta 12. rajaks tasavägises mängus saavutada kaherajalise edu. Finalistidest ühe kõige pikemaajalisega golfaristaažiga Imbi aga verest välja ei löönud, lõpuspurt kolme viimase raja võiduga viis finaali Imbi.


Meeste esimeses poolfinaalis näitas Otepää golfiklubi valitsev löögimängu meister Margo Liiv  Eero Soosaare vastu, et tal on selge plaan võtta ka tiitel ka rajamängus. Ja kuigi Eero klubi juhtiva birdiemeistrina sai kolmandal linnukese kirja, ei olnud see piisav, et väärata Margo kindlat mängu. Järjestikused parid  ja 6up eduseis peale 9 rada tegid jõuvahekorrad selgeks ja mehed ostsustasid minna jõudu säästma finaaliks ja pronksimašiks.

Jõudu ei säästetud aga päeva viimases poolfinaalis Toomas Tamme ja Benno Maaringu vahelises kohtumises.  Benno 7 järjestikust pari olid piisavad vaid viigiseisuks, sest hea seeneilma raiskumineku  kompenseerimiseks korjas Toomas birdiesid.


Teise poole lausvihmas ja aina märjemaks muutuval väljakul mängukvaliteet andis pisut järgi, aga mitte meeste kompromissitus. Viimase raja griinile jõuti viigiseisus kus mõlemal mängijal oli kasutada pari putt. Vääratasid aga mõlemad, nii läks finaalijõudmise otsustamiseks tarvis lisarada.   Tasavägine heitlus jätkus. Kuni võistluskomitee murdis pead, kas väljak lubab finaale ikka pidada, tegi Benno oma päeva esimese birdie kolmandal lisarajal ja õige asi õigel ajal õiges kohas tegi tee lahti finaaliks Margo vastu.
Vahepeal oli vihmasadu lakanud ja väljak pisut tahenenud, mis võimaldas küll väikese viitajaga, aga siiski takistusteta jätkata selle aasta parimate matchplay mängijate selgitamist.
Pärastlõunastest finaalidest mõne aja pärast.

Teie kapten














Kommentaarid

Populaarsed postitused