Kuum matchplay juuli

Eelmise postituse lõpus sai antud hoiatus, et nüüd läheb kuumaks. Ja  kuumaks  on läinud. Matchplay hooaeg on jõudnud faasi kus vend ei tunne venda, mehed pritsivad vandeid ja naised pisaraid.
Kõikides sarjades on selgunud need kaks, kes pääsevad Final Fouri kaotusteta. Kuu mängule on pretendente mitu. Meeste meistriliigas mängisid Benno ja Margo esimese poole vastavalt üks üle ja üks alla raja pari. Kui paljud meist seda on suutnud isegi pingevabades olukordades? Järjestikused rajavõidud radadel 8-12  andsid Bennole edu, mis lubas hakata finaalpäevaks särgi värvi valima. Aga Meister ei oleks Meister kui ta andnuks alla. 14. rajal kasutas Margo ära Benno eksimuse teise löögi auti kihutamise järel, ja alustas tagaajamist. 18 rajal ei piisanud Margol mängus püsimiseks  parist.  Ligikaudu viieteistkümne meetrine chip pidi auku minema ja läks ka. Lisarajal thriller jätkus. Margo teine löök lõpetas veetakistuses, aga neljas griinil. Benno kolmas jõudis griinibunkrisse, aga tema tugev lähimäng seekord lõpuni ei pidanud. Viigiputt ei olnud pikk aga sisse see ei kukkunud. Kapteni ametlik tunnustus Margole, kes sõbralik-sportlikus kõnepruugis on nüüd ka arvestatav matchplayer. Benno  vastane finaalpäevale jõudmiseks on Anders Gailit, kes sai jagu väga ilusa turniiri mänginud Rünnost 4/2.
Tabeli teisel poolel lõppes Eero Soosaare võitude jada. Senini võrdlemisi kindlate võitudega edenenud Eero komistas Toomas Tamme eksimatu mängu otsa. Radade võiduks selles mängus tunnistati ainult pare ja birdiesid. Eero birdied radadel 12 ja 16, millega tavaliselt murtakse mänge, olid nii kõrgel tasemel piisavad vaid mängu tasakaalus hoidmiseks.   Otsustavaks sai Eero eksimus 17 raja avalöögil ja vanameister ei jätnud võimalust kasutamata. 18 rajal peale võrdlemisi ebaõnnestunud kolmandat lööki vormistas Toomas võiduseisu 2 up  pika pari putiga.
Lohutusringis tuleb Eero vastaseks Igor, kes lõpetas Andres Kulbini eduka esinemise matchplay turniiril. Nagu nii kaugele jõudnutele kohane,  vaheldus eduseis tasavägises mängus ühele ja teisele poole. Otsustavaks sai Andrese eksimus taaskord 17 rajal ja nii Igorile magus võit.
Meeste meistritabelis on nüüd intrigeeriv olukord, kus tabeli ühel poolel on mängus seenioride vanuseklassis mängijad ja teisel pool noored vihased mehed. Oodata on titaanide heitlust.

Jahti naiste meistritiitlile paistavad eriti tõsiselt võtvat nii klubi president kui sekretär. Triin Anette näitas Imbi vastu korralikku sisu. Kiire start andis piisavalt enesekindlust, et Imbi kaks birdiet radadel 4 ja 6 ning mitmed pikad putid üsna lootusetutest olukordadest ei vääranud Triinu mängukindlust. Väikest edu hoidis Triin 17 rajani, mängu võit tulemusega 2/1. Krista on tõusmas üheks matchplay staariks – kui senini oli ta näidanud otsustavatel hetkedel hooaja parimat mängu, siis väga heas vormis oleva Aire vastu sellest ei pruukinud piisata.  Kristal oli varuks elu parim mäng ja selle vastu Airel  rohtu ei olnud. Krista 89 lööki on meie naiste mängutaseme juures vägagi arvestatav tulemus.  
Lea hoidis oma šansid  finaalidesse jõuda elus 2/1 võiduga Eva üle. Naiste kuu mängu tiitlit väärib aga ilmselt mäng Anu Toomase ja Reeda vahel. Võitja selgitamiseks läks tarvis kaks lisarada. Tegemist ei ole muidugi suure üllatusega, sest mõlemad on tuntud kui mängijad, kes valitud teelt harva eksivad.  Esimese poole järel oli väike edu Reedal, aga viimastel radadel kruiisiti sõbralike viikidega lõpuni. Esimesel lisarajal oli Reeda avalöök selgelt paremas positsioonis kui Anu bunker. Aga teadupärast ei ole matchplays paremat relva kui tunnustav sõna vastasele, et küllap nüüd on mäng tehtud. Teisel lisarajal oli juba Reet see, kelle eksimus teisel löögil maksis edasipääsu järgmisesse ringi.

Avatud liigas on koha finaalpäevale kindlustanud Hannes Noormets ja Urmas Sokk. Urmas on küll eravestluses väitnud, et rajamäng ei ole tema lemmikformaat, kaasmängijate suhtes alati sõbraliku loomuga mees eelistab pigem rõõmu tunda kaaslaste hea soorituse üle, aga võib-olla on selles jutus ka sees tükike matchplayle omast bluffi ja emotsionaalset töötlust. Kaotada pole ta seni igatahes tahtnud. Viimati pidi talle alla vanduma Tõnis Matsin. 16 raja järel oli seis viigis. Urmase avalöök  17 rajal  lõppes veetakistuses, aga see ei olnud veel lõpp. Pikad löögid päästsid raja ja 18 rajal sai Tõnise teise löögi eksimusest lõppseisuks 2up. Tõnise vastane otsustavas mängus viimasele päevale saamiseks on Indrek Toomas, kes tõestab oma mänguga, et ka varakult kaotajate poole kukkumine ei tähenda kõikide lootuste kustumist. Viimasena sai Indreku külma närvi tunda Oliver Treufeldt. Tabeli teisel poolel selgitavad neljanda finalisti Oliver Lüütsepp ja Martti Lilleorg, sealjuures Martti  on samuti võtnud neli skalpi tabeli kaotajate poolelt.

Järgmine postitus vahetult enne finaale, kui on selgunud, kes on need neli, kelle vahel jagatakse välja meistritiitlid ja muud trofeed. Golfamiseni!


Teie kapten

Kommentaarid

Populaarsed postitused